af Jan

29. september 2012

Så er den gal igen! Endnu er affiliate netværk er gået konkurs og flere affiliates står til at miste for millioner af kroner i kommission. I bedste fald kan man få lidt håndører ud af konkursboet, men størstedelen af er ens tilgodehavende er sikkert væk.

I juli måned 2012 var det IQ Medier, der gik konkurs. Her havde jeg desværre selv nogle penge i klemme. I denne uge er det Mikkelsen Media, der er gået neden om og hjem. Der blev afsagt konkursdekret i fredags. Og i 2017 var det EuroAds (opd.).

Jeg kender ikke Mikkelsen Media og jeg har aldrig arbejdet sammen med dem. Det kan jeg være glad for nu.

Men både historien om IQ Medier og Mikkelsen Media viser, at det ikke er helt nemt at tjene penge som affiliate netværk og at man derfor skal se sig for når man tilmelder sig et netværk – i hvert fald, hvis man gerne vil have sin kommission udbetalt.

Og desværre kan man ikke bruge perioden for hvor lang tid de enkelte firmaer har drevet forretning som en kvalitetsfaktor. Begge de konkursramte selskaber havde flere år bagen i Danmark.

Så du må selv lave lidt research og her er de råd, jeg følger:

Tjek regnskaber

Tjek regnskaberne for de firmaer, du samarbejder med. Du kan enten abonnere på kreditoplysninger hos Experian eller købe regnskaber på www.cvr.dk. Jeg er begyndt at tjekke regnskaber nu!

Får du din betaling til tiden

De seriøse affiliate netværk har betingelser, der beskriver, hvornår din kommission udbetales. For flere af dem gælder det, at der udbetales månedligt ca. 45 dage efter en månedslukning. Så august måned udbetales i midten af oktober. Såfremt den normale betalingsfrist overskrides, bør du blive bekymret og du bør kontakte firmaet for en forklaring. Hvis ikke de svarer prompte, bør du skifte til et andet netværk.

Virker systemerne

Hvis du oplever problemer med softwaren og selve affiliatesystemet bør du også blive bekymret. Især hvis det gentager sig. IQ Medier havde i store perioder problemer med deres system i halvåret op til deres konkurs, hvilket skabte stor frustration hos mange affiliates.

Opret Google Alerts

Belært af mine erfaringer har jeg nu oprettet Google Alerts på de affiliate netværk jeg samarbejder med. Det betyder, at hver gang de nævnes på nettet, nyheder, blogs eller på Amino får jeg en mail. Og så er jeg i stand til at reagere så hurtigt som muligt.

Hav flere netværk med samme kampagner

Der er rigtigt mange kampagner, der kører hos flere netværk. Så i stedet for at lægge alle æg i samme kurv kan man benytter flere netværk på de samme kampagner. Det minimerer risikoen – omvendt kan det gå lidt ud over indtjeningen. På den anden side er det bedre end helt at tabe sin indtjening.

Jævnlig kontakt

Prøv at have jævnlig, personlig kontakt med en account manager hos de netværk, du samarbejder med. Det kan være via email eller telefon. Hvis kontakten pludselig ophører eller der sker hyppige udskiftninger i jobbet, så kan det være et dårligt signal.

Og så gælder det selvfølgelig om at følge sin sunde fornuft.

For øjeblikket samarbejder jeg med følgende Affiliate Netværk, som jeg godt kan stå inde for. Det betyder ikke, at de, der ikke er på listen, ikke er gode.

EuroAds (er gået konkurs – så dem bruger jeg ikke mere… Men slap ud i tide)

Tradedoubler

Partner-Ads

Adservice

Webgains

Desuden finder der et godt Affiliate værktøj, hvor du kan søge de enkelte programmer på tværs af affiliate-netværkerne: Adfinder – finder du her.

Om forfatteren

Jan

Det er mig, der styrer denne blog og du kan læse mere om mig her.Lav en kommentar

Din email bliver ikke vist. Påkrævede felter er markeret.

  1. Jeg synes Adservice fungerer rigtigt godt, de har gode kommissioner og så er de især hurtige og præcise med betalingerne – det kan jeg godt lide.

 1. Sindsyg god idé at oprette Google Alerts der påminder en om mulige problemer med et affiliatenetværk.

  Der er sket meget siden du skrev dette indlæg.
  Orville media er blevet til WeLoveLeads som da efterfølgende er lukket.

  Ydermere kan jeg læse på Amino at mange publishers har problemer med at få deres betaling til tiden. Nogle skriver direkte at EuroAds har cashflow problemer. Se f.eks. her:
  https://www.amino.dk/forums/t/288188.aspx

  Så endnu en gang en påmindelse om at holde øje hvor man ligger sine penge. Måske endda undgå at lægge alle æg i en kurv og sprede trafikken ud over netværks?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Få en gratis SEO Analyse og se hvordan du kan komme til tops i Google