af Jan

26. september 2012

Når jeg holder foredrag eller kurser er der næsten altid en, der siger, at han ikke kan få succes online, da han ikke har det samme naturtalent for online marketing, som jeg har. Eller at online marketing kun er for de særligt indviede, som ikke alle kan forstå.

Det er nogle udtalelser som får mig til at trække på smilebåndet.

For jeg har ikke noget naturtalent for online forretning generelt eller for affiliate marketing, e-handel eller konsulentydelser. Eller for at tjene penge for den sags skyld.

Godt nok har jeg en god uddannelse, men den bruger jeg egentlig ikke i det daglige arbejde. Her bruger jeg mere, hvad jeg har lært gennem tiden på den hårde måde og som alle kan lære. Det er blandt andet derfor jeg skriver på denne blog, så du kan trække på de erfaringer, jeg har gjort og som du ikke kan læse dig til på en højere læreanstalt.

Jeg tror der er mange, der forveksler et naturtalent med at fokusere og arbejde hårdt. Alle har evnen til at får succes online. Talent er ikke noget du starter med – det er noget du lærer undervejs.

Jeg læste en gang en bog om, hvorfor nogle får løst opgaver med det samme og andre udsætter dem. I bogen var der et afsnit, som jeg har husket lige siden og hvis indhold var nogenlunde dette:

Vores ego og underbevidsthed er programmeret i løbet af flere tusinde år til at holde i live – derfor hader vi ændringer. For med ændringer kommer der usikkerhed og med usikkerhed kommer der potentielle farer eller risici. Så vores underbevidsthed forsøger at holde os væk ændringer. Og usikkerhed og farer. Så når vi f.eks. har lyst til at lære et spille et instrument, eller tale et nyt fremmedsprog eller tegne eller male, så gør vores ego følgende:

Det finder en person i omgangskredsen som er virkelig god til det og så hvisker det i øret: “Du kan aldrig blive lige så god som dem. De har et naturtalent”.

Så snart vi hører den stemme giver de fleste af os op.

Så når nogen siger til mig, at de ikke er naturtalenter, så siger de egentlig at de er bange for, at de ikke har evnen til at gå uden for deres komfortzone. Men er det et naturtalent som jeg har og som de ikke besidder? Næppe. For det er ikke et talent, det er en evne eller en kompetence, som alle kan tilegne sig.

Kom ud af din komfortzone

Vi er alle lidt skræmte af nye ting. Jeg husker, da jeg som helt ny og ung sælger i HP første gang skulle tale engelsk i telefonen i det åbne kontorlandskab. Jeg troede alle lyttede med og ville knække sammen af grin. Det skete mærkeligt nok ikke. Eller første gang jeg ringede canvas – uha hvor slemt. Men stille roligt finder man ud af, at det jo egentligt ikke er så slemt.

Jeg tror ikke jeg kender en eneste med succes online, der kun har fået succesen på grund at af specielt talent. Men jeg kender mange, der har kastet sig ud på dybt vand, arbejdet knaldhårdt og har udviklet talent hen ad vejen.

Du skal ikke have noget som helst naturtalent for at kunne begå dig online. Du skal der imod have masser af gå-på-mod og en arbejdsmoral, der nok er større end flestes. Men sådan er det jo også i den fysiske verden.

Om forfatteren

Jan

Det er mig, der styrer denne blog og du kan læse mere om mig her.Lav en kommentar

Din email bliver ikke vist. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Få en gratis SEO Analyse og se hvordan du kan komme til tops i Google