af Jan

22. august 2013

Neil Patel er en amerikansk superiværksætter, der ser ud til at overkomme det meste. Hans personlige blog, Quick Sprout, er værd at følge og de følgende tips er skånselsløst lånt fra en af Neils artikler. Men jeg synes de harmonerer meget godt med mine egne holdninger, så de er værd at give videre.

Som regel skal der ret simple leveregler eller værdier til for at få succes som iværksætter. Nogle kender man fra begyndelsen – de ligger i ens opdragelse og opvækst – og resten lærer man henad vejen. Her er nogle af dem.

Kom ikke med undskyldninger, kom med forbedringer

Som regel går tingene ikke helt som man har regnet med. Det kan være lavere omsætning end man havde forudset, længere udviklingstid på projekter eller andet. Det er naturligt at have undskyldninger for, hvorfor det gik galt, men det hjælper ingen og det løser ikke problemerne.  I stedet for at komme med undskyldninger, skal du fokusere på at løse problemerne. De forsvinder nok ikke med det samme, men så længe du gør fremskridt er de på et tidspunkt løst.

Stop ikke når du er træt, stop når du er færdig

Du bliver sikkert træt af at være iværksætter og du havner måske også i en situation, hvor du er ved at gå ned med flaget – især hvis tingene ikke går godt. Men succes kommer af vedvarenhed. Det nytter ikke at du stopper blot fordi du har arbejdet 8 timer på en dag – du skal fortsætte til du er færdig. Stopper du før er det svært at få succes som iværksætter og du vil næppe nå dine mål.

Ærlighed er dyrbar, forvent den ikke fra alle

Som iværksætter vil du sikkert gerne have både gode råd og feedback fra andre. Her kommer du længst med at få sandheden at vide. Desværre vil mange tale dig efter munden eller give dig ret for ikke at skuffe dig. Det kan du ikke bruge til noget. Så tag kun imod gode råd fra folk, der siger sandheden.

Den der lever stille lever godt

Selv om det kan være fristende at blære sig med sine succes’er i starten, er det en bedre idé at arbejde hårdt i stilhed. Lækre materielle ting som store biler giver dig blot mere konkurrence og måske et forkert ry. Vent til du er etableret med at skeje ud.

Bevar dit fokus

Pas på at du ikke kommer ud på sidespor – især de sidespor som andre folk foreslår. Fokuser på din forretningsmodel og søg kun gode råd hos folk, der er som dig selv – fuld af energi og iværksættertrang.

Bag enhver succes er der mange års fiasko

Når folk ser på hvad mange iværksættere har opnået at succes – for eksempel min egen – glemmer de ofte at der har været mange år, hvor det ikke har været nogen dans på roser. Vi skal alle igennem perioder med fejl og måske fejlslagne investeringer. Man bliver ikke rig med det samme – mange skal fejle før de får succes.

Lev på en måde, så hvis nogen taler dårligt om dig, vil ingen tro på det

Forretninger og ideer kommer og går, men en ting skal du beskytte hele tiden og det er dit gode ry og rygte. Dit omdømme har indflydelse på den næste forretning eller det næste job, du måske skal have. Beskyt dit omdømme; hjælp andre og lad vær med at tale dårligt om andre – så er du godt på vej.

At du har det svært er ikke det samme som at du fejler

Enhver succes kræver som regel en eller anden svær periode, hvor tingene går galt. Ikke alt kommer lige let men fortsæt med at arbejde i den rigtige retning indtil du ser lys for enden af tunnelen.

Det sværeste at åbne er et lukket sind

Uanset hvor god en sælger du er, er der nogle, der ikke vil høre hvad du siger. De har et lukket sind og føler de ved alting. Du kan forsøge at være “pushy” og ikke give op, men det er min erfaring at det er svært at åbne et lukket sind. Så i stedet for at spilde din tid skal du blot gå videre til den næste.

Hvis du hjælper folk med at få hvad de vil have, får du hvad du vil have

Denne simple overskrift er måske den vigtigste af dem alle sammen. Forretning handler om relationer og du kan ikke bede om tjenester fra andre uden du selv giver tilbage. Det betyder også, at hvis du hjælper andre, så hjælper de også gerne dig. Så vær flink og hjælp andre, giv ting væk – det kommer mangefold tilbage på et senere tidspunkt.

Konklusion

Det er blot nogle få leveregler eller værdier, som er sunde at leve efter som iværksætter. Jeg håber de hjælper dig på vej i din iværksætterdrøm også.

Hvad synes du om dem? Er der andre leveregler vi alle burde følge?

Om forfatteren

Jan

Det er mig, der styrer denne blog og du kan læse mere om mig her.Lav en kommentar

Din email bliver ikke vist. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Få en gratis SEO Analyse og se hvordan du kan komme til tops i Google