af Jan

24. september 2012

Affiliate marketing er en af de forretningsmodeller, man kan anvende online og en af de nemmeste at gå til. Vil du gerne være selvstændig og skabe en forretning online, så kan affiliate marketing således være noget for dig. Det er nemt og hurtigt at komme i gang og man kan starte i det små for så siden at skalere op. Du kan altså starte en affiliate tilværelse op, mens du har et andet arbejde eller f.eks. er studerende og så som du får succes investere yderligere i din forretning.

Hvad er Affiliate Marketing?

Men inden vi kommer for godt i gang så lad os lige definere hvad der ligger i begrebet affiliate marketing. Det er en markedsføringsmetode, der består af to parter; en leverandør eller købmand (merchant på engelsk) og så en affiliate eller partner. Leverandøren sælger et produkt eller en service online og affiliaten (dig) markedsfører de pågældende produkter og services for leverandøren. Som affiliate bliver man betalt, når der sendes en kunde fra din side til leverandøren og kunden der køber en vare eller service eller bliver til et lead på en anden måde.

Som affiliate er man således en slags sælger for leverandøren og man er på 100% kommission, da man kun får betaling, når en kunde køber eller bliver til et lead.

Nu skriver jeg, at der kun er to parter. I mange tilfælde er der faktisk tre parter. For mange af de gængse affiliate programmer er kun tilgængelige gennem affiliate netværk som stiller systemer til rådighed for både tracking og afregning. For dette får de naturligvis en del af kagen. I starten vil netværk være måden af finde affiliate programmer for dig.

Hvad skal du tænke på som affiliate?

Hvis du vil starte op som affiliate er der én vigtig ting du skal tænke over:

Hvordan skaber jeg merværdi i købsprocessen?

Din hjemmeside skal skabe værdi for kunderne – gør den ikke det, vil du ikke kunne skabe en vedvarende forretning. Og samtidigt må den ikke være et ekstra led i processen. Du bør tænke meget over, om det er bedre og nemmere for brugeren/kunden at lande på din side i stedet for direkte hos leverandøren. Hvis det er mere optimalt for kunden at lande direkte hos leverandøren bringer du ingen værdi og så vil din side ikke være vedvarende.

Det forrige afsnit er virkelig vigtigt, så læs det lige igen! Og det er her 95% af alle affiliates går galt i byen. Endvidere er det over for sådanne “tynde” affiliatesider, at Google har strammet op i søgemaskinen, så mange af disse er forsvundet væk fra de øverste placeringer. Da din side skal leve af trafik fra Google, skal du ikke havne i denne situation, så gør det ordentligt fra start af.

Affiliate marketing er til nicher

Affiliate marketing er rigtig stærk til nicher. Og som affiliate skal man vælge en niche, man kan komme til at dominere og sætte sig på. Desuden skal der i nichen være en intention om at købe noget. Da du skal have meget af trafikken fra Google skal du overveje, hvilke søgeord folk kunne finde på at bruge for at finde din niche (hjemmeside) og hvilket problem de forsøger at løse med søgningen. Hvis man f.eks. søger efter ‘vin’ er man højst sandsynligt ude efter information om vin, mens en søgning efter ‘vin tilbud’ indikerer, at man er interesseret i at købe noget vin på tilbud. Det sidste kan man få kommission af, det kan man sjældent af det første.

Inden for den niche, du vælger, skal du så være bred! Hvad mener jeg med det? Jo, du skal have alt med i den pågældende niche. Alle produkter, services, guides etc. Alt hvad der søges efter i din niche skal omtales på din hjemmeside. Hvis jeg skal give et eksempel, så kig en gang på autostol.dk, som gør dette rigtigt godt. Læg også mærke til, hvilket kæmpe arbejde, der er lagt bag denne side. Det er det niveau, du skal op på. Og laver du et par søgninger i Google med nogle “autostol-søgeord”, vil du opdage, hvor godt siden ligger placeret. Her er tale om dominans!

Hvordan kommer du i gang?

Du skal først finde den niche, du vil operere i. Jeg ved af erfaring, at det gør arbejdet lidt lettere, hvis det er et område, du kender til, interesserer dig for eller ved meget om. Men det behøver det ikke nødvendigvis at være. Du bør vælge nogle stykker, for det er ikke sikkert, at alle nicher er lige gode at starte op i. Når du har en liste med emner, bør du anvende Google Keyword Tool for at finde ud af, hvad folk søger efter i de enkelte nicher og om de søger. Der skal helst være over 1.000 månedlige søgninger, hvis det skal kunne betale sig at gå i gang.

Er der det, kan du læse min artikel om at finde det rigtige domænenavn.

Så skal du i gang med at lægge indhold på siden. Når du har lavet lidt godt indhold – ca. 10 sider – er du klar til at ansøge de forskellige affiliate netværk om relevante programmer. Det er en god idé at vente med dette, indtil du har en side, du kan præsentere og som ser seriøs og troværdig ud.

Danske affiliate netværk

Der findes flere danske affiliate netværk, som du kan få programmer fra. Mange af programmerne er de samme, men det kan være en god idé at sprede sig lidt. Så har du ikke alle æg i samme kurv, hvis et af netværkene skulle bukke under, som IQ Medier gjorde for nyligt. Jeg bruger selv EuroAds, Partner-Ads, Tradedoubler, Webgains og Adservice. De har alle været på markedet i lang tid, udbetaler kommission regelmæssigt og til tiden og er i det hele taget gode at arbejde sammen med.

Jeg håber du har fået mod på, at starte ud med affiliate marketing. Det er en sjov og enkelt måde at blive selvstændig på. Jeg håber du får succes. Du er velkommen til at stille spørgsmål og kommentere nedenfor.

Om forfatteren

Jan

Det er mig, der styrer denne blog og du kan læse mere om mig her.Lav en kommentar

Din email bliver ikke vist. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Få en gratis SEO Analyse og se hvordan du kan komme til tops i Google