af Jan

12. oktober 2012

Når man har en hjemmeside med en eller anden forretningsmodel, så er det naturligvis ikke nok bare at få folk ind på den. De skal også helst gøre det, du gerne vil have dem til på siden, om det så er køb i en webshop, signup til et nyhedsbrev eller udfyldelse af en lead-formular. Det vi kalder konvertering.

Her er 7 hurtige ideer til at forbedre din konverteringrate på en hjemmeside.

1. Giv dem det, de vil have! Gør det nemt for dine besøgende at agere på din side og vær fokuseret på det, som de kom til siden for i første omgang.

2. Forstå brugernes hensigt. På engelsk hedder det intent – et lidt bedre ord, synes jeg. Hvad er årsagen til, at de er der? Hvad ønsker de?

3. Du skal helt ind i hovederne på dine besøgende! Hvem er de? Hvad får dem til at tage action? Hvilke segmenter henvender du dig til? Tænk på dem som mennesker, ikke som data.

4. Gør alting simpelt – en af mine kæpheste. “Less is more” hedder det på engelsk. Pas på med at give dine besøgende for mange muligheder. Fokuser på det essentielle, som vil få den besøgende til at tage action og som giver dig en konvertering.

5. Brug Google Analytics. Især hvis du gerne vil teste ting, er det vigtigt, at du forstår hvad der foregår på din hjemmeside, hvor de besøgende kommer fra, hvilke sider de besøger og hvor de forsvinder igen. Jo mere du forstår analytics desto bedre beslutninger kan du træffe om, hvad du vil teste.

6. Test det mest indlysende. Det er ikke altid, at “det rigtige” eller “best practice” fungerer i en test. Test det du tror vil virke og de ting, du ikke tror vil virke. Du vil ofte blive overrasket. Og glem ikke at teste de mest indlysende elementer – det er ofte her du får de største forbedringer i konverteringsraten.

7. Konverteringsoptimering handler om penge! Højere konverteringsrater giver mere salg, flere muligheder, flere leads, lavere omkostning pr. salg eller lead, højere gennemsnitlig ordrestørrelse. Uanset hvilken målemetode, der er mest relevant for dig, så giver konverteringsoptimering valuta for pengene. Derfor skal du gøre det!

Det var syv hurtige tips at gå på weekend på! Jeg håber du får et godt udbytte af at optimere din hjemmeside med henblik på konverteringer.

 

Om forfatteren

Jan

Det er mig, der styrer denne blog og du kan læse mere om mig her.Lav en kommentar

Din email bliver ikke vist. Påkrævede felter er markeret.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Få en gratis SEO Analyse og se hvordan du kan komme til tops i Google